Videos jag lagt ut på Youtube

En av mina favoitlåtar av Roy Loney från The Flamin Groovies andra LP Flamingo från 1970. Inspelad av mig och Axel under julhelgen 2020.

Skriven av Paul Collins och Peter Case. Hörde den här på Spotify som en akustisk demo med The Nerves. Gillade låten och stämsången och gav den ett eget arrangemang. Bilturen är från nyårsafton 2019.

Skriven av Roy Loney och Cyril Jordan. Jag och Axel spelade in den här covern efter att ha sett Flamin Groovies live 10 juni 2019. Låten har endast släppts som demo med Flamin Groovies och det var kul att göra en komplett version.

Året som gått (2016). Hittade på en melodislinga som jag spelade in med en hel del improvisation. Nyhetssändningarna handlar om Ericsson, där jag fick sluta under 2016 som många andra. Låten stämde bra in på mitt 2016 och allt ordnade sig till slut som så många andra gånger!

Bröllopslåt (till Mia). Inspelad i studio BäBä på Fårö den 5 februari 1995. Samma dag friade jag till Mia! Det är kul att sjunga kör med sig själv!

Palma Nova. Jag hade laddat ned en app i min mobiltelefon som heter MusicStudio. När vi var på Mallorca 2015 satt jag och lekte med programmet och spelade in grunden till den här låten. Jag gjorde den färdig senare på tåget mellan Stockholm och Nyköping helt utan yttre hjälpmedel eller instrument. Allt är spelat på telefonens pekskärm. Axel Werkelin har gjort videon. En kul detalj är att jag la en länk till videon på ett forum som handlar om appen. Där fick jag en fråga hur jag använde sugröret. Kul!

Helgumannen - Studio BäBä sång och instrumetalensemble. Det här är nog det vackraste jag spelat in. Låten är skriven av Mia Lindqvist och mig själv och spelades in på Fårö i Studio BäBä sommaren 1993. De flesta bilderna är tagna vid Helgumannen på Fårö av farsan, Hugo Karlsson. Mer låtar av den här ensemblen finns i menyn under egna band.

Mia Lindqvist: Sång &Piano
Micke Werkelin: Sång och gitarr
Ulrika Pontén-Bibb: Sång och bas

Fårö. Min morsa, Barbro Karlsson, på sång. Jag spelar alla instrument och jag tror syrran, Ulrika Pontén-Bibb, hjälper till på bakgrundssång. Bilden består av i stort sett hela familjen Karlsson med barn med respektive och barnbarn.

Okänt vatten. Det här är min bästa låt enligt mig själv. Det mesta är inspelat under julhelgen 1993 i Studio BäBä på Fårö och lite extra adderades i januari 1995. Jag spelar en basslinga på en synth i början. Annars är allt spelat på "riktiga" instrument.

Lejonet är löst. Sommaren 1992 var det tre stora nyhetshändelser. Den här låten handlar om den ena: lejonet som någon sett i Ruokolax norr om Imatra i Finland. Givetvis hittade man inget lejon, men om man låter fantasin flöda iväg kan man få ihop en ganska kul text! Ullis spelar bas och sjunger bakgrundssång. Daniel Werkelin spelar slidegitarr. Inspelad sommaren 1992 och mixad 1992-10-15.

Elden är lös. Inspelad i Studio BäBä på Fårö sommaren 1992. Ulrika Pontén-Bibb sjunger bakgrund och spelar bas. Låten handlar både om den stora skogsbranden vid Torsburgen på Gotland och kriget på Balkan. Texten är lika aktuell idag.

Bas på drift 1974-2014. Inspelad 1974 och 2014. Det var så här det började. Jag var ca 12 år när jag upptäckte att farsans Tandberg hade Sound On Sound. Det innebar att man kunde spela ihop med sig själv. Man började med att spela in till exempel en kompgitarr på ett av de båda stereospåren. Medan man lyssnade på spår ett kunde man överföra detta till spår två samtidigt som man la på ett nytt instrument, till exempel en bas. Sen kunde man fortsätta tills man var nöjd allteftersom kvalitén på inspelningen försämrades för varje pålägg. En annan nackdel var att balansen (mixningen) mellan instrumenten inte gick att reglera i efterhand. Första delen av den här låten är inspelad på det viset med min elbas som jag sålde alldeles efteråt för att sedan köpa tillbaka 40 år senare. Den finns med på andra halvan av den här låten som är inspelad 40 år senare med samma bas!

Fyra stycken coverlåtar med Ulrika Pontén-Bibb. Våren 2000 spelade jag och syrran in de här fyra coverlåtarna i Studio BäBä. Jag spelade alla instrument och syrran sjöng alla stämmor.

Years Long ago skrevs av Tom Stevens i The Long Ryders
Too Busy skrevs av "Wreckless" Eric Goulden
Backtown Sinner skrevs av Roy Wood
Only For Life skrevs av Mickey Jupp

Ducati Power. Låten hette Desmo Blues från början och var på svenska. Här har den britttifierats för den internationella marknaden då den var med på Svenska Ducatiklubbens CD med MC-ljud som sålts över hela världen i femsiffrigt antal! Brorsan, Daniel Werkelin, spelar slidegitarr och jag tror att syrran, Ulrika Pontén-Bibb, är med på bas. Inspelad sommaren 1992 och 1993.

The Rooftop Concert - Commando Bonneville & Desmo.

Den berömda takspelningen med Commando Bonneville & Desmo! Spelningen skedde på taket till Lidingö Motorcykelklubb i maj 1990.

Per Perlan Lundström: gitarrer.
Micke Persson: bas.
Micke Werkelin: trummor och sång.
Susan Karlqvist: bakgrundssång.
Annelie Johansson: bakgrundssång.